Nechcú mať zapáchajúce záchody

Malajzia sa chce zbaviť imidžu krajiny so zapáchajúcimi verejnými toaletami. Malajské úrady sa rozhodli usporiadať národný summit o toaletách, na ktorom budú poučovať verejnosť o dôležitosti čistoty v sociálnych zariadeniach.

02.05.2006 15:18
debata

Summit sa uskutoční v dňoch 24.-25. augusta v hlavnom meste Kuala Lumpur. Jeho cieľom je pozdvihnúť etiketu používateľov verejných toaliet a motivovať ich majiteľov, aby zmenili postoj k týmto priestorom. Na stretnutí sa zídu miestni predstavitelia a medzinárodní odborníci na prevádzkovanie verejných záchodov, vrátane zakladateľa Svetovej organizácie pre toalety Jacka Sima.

Zapáchajúce verejné toalety už roky vyvolávajú odpor nielen u množstva turistov, ktorí ročne prichádzajú do tejto krajiny, ale aj u domáceho obyvateľstva. Často v nich chýbajú najzákladnejšie potreby ako toaletný papier, mydlo a niekde aj sedadlá na záchodových misách, ktoré často padajú za obeť vandalom.

Malajské úrady pohrozili, že nákupným strediskám a iným komerčným inštitúciám neobnovia licencie, ak nebudú mať čisté toalety a malajská vláda uvažuje o zavedení pokút pre prevádzkovateľov, ak budú ich toalety špinavé.

debata chyba