Prenasledovaný bankový lupič sa v Petržalke zastrelil

Polícia už pozná identitu muža, ktorý predpoludním ukončil svoj život po tom, čo mal lúpežne prepadnúť pobočku banky. Podľa doterajších zistení a na základe vykonaných úkonov, ide v tomto prípade o 47-ročného Milana z Bratislavy.

22.02.2012 10:30 , aktualizované: 17:12
debata (16)

Uviedla to hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Petra Hrášková.

Zbraň, ktorou si smrteľné zranenia spôsobil, mal muž v legálnej držbe. V minulosti nebol právoplatne odsúdený za žiadny trestný čin. „Pri obhliadke tela policajti zaistili finančnú hotovosť. Pravdepodobne ide o peniaze, ktoré mužovi vydal zamestnanec pobočky banky počas lúpežného prepadnutia,“ uviedla Hrášková s tým, že polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a zločinu zabitia.

Maskovaný muž prepadol pobočku Tatra banky na Tupolevovej ulici okolo 8.50 h, odkiaľ si pod hrozbou zbrane odniesol 5 000 eur. V čase lúpeže sa podľa hovorcu banky Borisa Gandela v budove nachádzali dvaja zákazníci, nikomu z nich sa však nič nestalo.

Po tom, ako páchateľ z banky odišiel, jeden zo zamestnancov banky ho začal prenasledovať. Vystriedal ho príslušník kynologickej polície v civile, ktorý sa v tom čase náhodou nachádzal v blízkosti miesta činu. „Muž unikal smerom na Markovú ulicu. Policajt vyzýval muža, aby zostal stáť a upozorňoval ho, že použije donucovací prostriedok,“ uviedla Hrášková.

Na Markovej ulici policajt použil varovný výstrel do vzduchu, no muž unikal ďalej. Rovnako do vzduchu vystrelil aj jeden z príslušníkov hliadky, ktorá sa v tom čase nachádzala na tejto ulici.

Incident následne vyvrcholil pri Chorvátskom ramene. „Podozrivý muž zistil, že sa nachádza v obkľúčení policajtov, náhle si kľakol, priložil si zbraň k hlave a jedenkrát vystrelil,“ popísala hovorkyňa. Zraneniam muž na mieste podľahol.

16 debata chyba