Muž držal násilím rodinu v dome, zasahovali kukláči

V obci Kalša (okr. Košice-okolie) sa odohrala v pondelok rukojemnícka dráma, pri ktorej museli zasahovať kukláči. Mladý muž ohrozoval v rodinnom dome obyvateľov nožom. "Podozrivý 28-ročný muž z obce Kalša mal zadržiavať násilím od piatka v uzamknutom rodinnom dome svoju 29-ročnú družku a ich dvojročnú dcéru.

13.03.2012 12:40
debata (1)

V pondelok napadol svojho svokra (60), ktorý si prišiel pre svoju dcéru a vnučku. Muž na to zareagoval tak, že preskočil plot domu a na ulici pred domom vytiahol nôž spoza pása nohavíc, ktorým svokra porezal na nose," opísal drámu hovorca košických krajských policajtov Alexander Szabó. Svokra udieral a kopal, zlomil mu nos a spôsobil zranenia s dobou liečenia do 14 dní. Napadnutý 60-ročný muž po tomto incidente odišiel domov a privolal políciu.

„Na miesto sa dostavil policajný vyjednávač, ktorý s útočníkom nadviazal verbálny kontakt. Takmer po hodinovom vyjednávaní muža presvedčil, aby upustil od svojho konania, aby sa vzdal a aby svoju družku s dieťaťom pustil z domu,“ informoval Szabó.

Obvineného Kalšana zaistili a nachádza sa v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ v danej veci začal trestné stíhanie pre zločin obmedzovania osobnej slobody a prečiny ublíženia na zdraví a výtržníctva. Podľa hovorcu vzhľadom na to, že sa zločin obmedzovania osobnej slobody nepreukázal a poškodená žena sa nepripojila k trestnému konaniu – vo výpovedi uviedla, že jej nebola spôsobená žiadna škoda a že nebola obmedzovaná na osobnej slobode, ani jej dieťa -, bude daná vec prekvalifikovaná na prečiny výtržníctva a ublíženia na zdraví.

„Podozrivý 28-ročný muž bol za posledné dva roky trestne stíhaný v dvoch prípadoch za útok na verejného činiteľa (z toho v jednom prípade išlo o pokus),“ povedal Szabó.

1 debata chyba