V Bani Čáry sa stal smrteľný úraz

V Bani Čáry na Záhorí prišiel v stredu podvečer o život 60-ročný muž z obce Smolinské. "Smrteľný pracovný úraz momentálne vyšetruje Obvodný banský úrad v Bratislave. Ďalšie kroky polície budú závisieť od toho, čo zistí úrad," uviedla pre Pravdu krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

29.03.2012 06:00
debata (7)

Podľa informácií, ktoré uviedli spolupracovníci usmrteného banského údržbára, nešťastie sa stalo v hĺbke, krátko pred ukončením zmeny. Osudné sa mu mali stať uvoľnené banské vozíky.

„Presne zatiaľ neviem nič. Na miesto nešťastia už sfáral vedúci bane, vedúci výroby a zástupca Obvodného banského úradu v Bratislave. Viac budem vedieť po tom, čo vyfárajú na povrch a predložia svoje zistenia,“ povedal pre Pravdu krátko po nešťastí predseda dozornej rady Bane Čáry Juraj Jandl. Telo usmrteného baníka podľa neho vyniesli na povrch už v stredu večer.

Baňa Čáry je banícka spoločnosť, ktorá sa zaoberá ťažbou hnedého uhlia – lignitu. Je najmladšou hnedouhoľnou baňou na Slovensku a v súčasnosti zamestnanáva 230 ľudí.

7 debata chyba