Polícia obvinila muža z týranania 80-ročnej matky, hrozí mu osem rokov

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 51-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Od roku 2012 týral svoju 80-ročnú matku.

19.03.2014 16:42
debata (1)

TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

„Obvinený matku v ich rodinnom dome fyzicky napádal, vyhrážal sa jej bitkou, ponižoval ju, vulgárne jej nadával a vykrikoval na ňu, aby zdochla. Bral jej peniaze z dôchodku, v dôsledku čoho starenka nemala dostatok peňazí na stravu pre seba a na svoje osobné potreby,“ priblížila Antalová.

Ako dodala, obvinený nútil svoju staručkú matku žobrať, aby mal peniaze na alkohol a cigarety. Stará žena z obavy o svoj život a zdravie bola niekoľkokrát nútená odísť z vlastného domu. Syn dlhodobo svojej matke spôsoboval psychické a fyzické utrpenie, odopieral jej nevyhnutnú starostlivosť a hygienu.

„Vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. V utorok (18.3.) ho na základe príkazu sudcu okresného súdu vzali do väzby. Policajti ho následne eskortovali rovno do Ilavy. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ uzavrela hovorkyňa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #týranie #starenka #syn