Polícia objasnila okolnosti piatkovej streľby v Bratislave

Polícii sa podarilo objasniť bližšie okolnosti piatkovej streľby na Bradlianskej ulici v Bratislave, pri ktorej zahynuli 26-ročná Renáta a 42-ročný Vlastimil.

22.03.2014 14:35
debata (1)

Predbežné závery vyšetrovania ukazujú, že šlo o vraždu a následnú samovraždu. Prípad pre jeho závažnosť prevzalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave. Jeho hovorca Michal Szeiff dnes informoval, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu zabitia.

Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že v čase okolo 16.30 pristúpil 42-ročný Vlastimil z Bratislavy k autu značky Škoda Rapid a vytiahol zbraň na 26-ročnú Renátu z okresu Nové Zámky, ktorá v ňom sedela. „Spôsobil jej početné strelné poranenia trupu, ktorým na mieste v dôsledku krvácavého šoku podľahla,“ priblížil Szeiff.

Následne sa tento muž tou istou zbraňou zastrelil v osobnom aute značky Subaru Outlander, ktoré sa nachádzalo pár metrov odtiaľ. „Spôsobil si strelné poranenie hlavy – mozgovú smrť, ktorému na mieste podľahol,“ vysvetlil policajný hovorca.

Szeiff informoval, že policajti vykonali úkony smerujúce k objasneniu obzvlášť závažného násilného trestného činu v priebehu niekoľkých hodín. Na prípade naďalej pracujú a vykonávajú ďalšie potrebné procesné úkony.

Okolnosti skutku sú podľa hovorcu v týchto chvíľach predmetom vyšetrovania. „Z dôvodu zachovania objektívnosti preto bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ zdôraznil Michal Szeiff.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vražda #streľba