Zavraždená žena pracovala na ministerstve

Obeťou piatkovej streľby v Bratislave sa stala pracovníčka ministerstva financií.

23.03.2014 19:16
debata (1)

Pri streľbe v tichej ulici neďaleko centra mesta 42-ročný muž z Bratislavy zabil mladú ženu, ktorá sedela v aute, a neskôr obrátil zbraň proti sebe. Motív zločinu zatiaľ nie je známy. Obeťou je 26-ročná žena z okresu Nové Zámky, muž, ktorý sa následne zabil, je 42-ročný Vlastimil z Bratislavy.

Žena pracovala na tlačovom odbore ministerstva financií. Od mája 2012 bola tlačovou tajomníčkou a poradkyňou v oblasti mediálnej politiky ministra financií. Predtým robila na ministerstve spravodlivosti a na tlačovom odbore Kancelárie Súdnej rady.

Podľa TV JOJ strelec bol údajne podnikateľom a otcom dvoch detí, ktorý sa jej mal už predtým vyhrážať. „Robila na ministerstve financií, no tak ju vydieral, že jej priateľ povedal, aby to nahlásila policajtom, ona povedala, že už to má pod kontrolou, ale nemala. Zabil ju,“ povedala pre televíziu teta zavraždenej Renáty. Vlastimil mal údajne finančné problémy a dúfal, že mu pomôže. Podľa príbuzných to odmietla. Tí zároveň popreli, že útok mohla vyvolať žiarlivosť.

Prípad pre jeho závažnosť vyšetruje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave. „Motív sa vyšetruje, okolnosti skutku sú predmetom intenzívneho vyšetrovania,“ uviedol v nedeľu bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #streľba