Mladík prišiel v breznianskej škole o prsty

O prsty prišiel 17-ročný študent pri výbuchu v breznianskej spojenej strednej škole, keď so spolužiakom na toalete manipulovali s doteraz presne nezistenou výbušnou látkou.

23.04.2014 17:41
debata (1)

Mladík utrpel devastačné poranenia ruky, s ktorými ho previezli do nemocnice, kde sa musel podrobiť operácii. Druhý 17-ročný mladík vyviazol s ľahšími povrchovými zraneniami.

Podľa doterajších zistení mali mať študenti dve tuby s neznámou látkou. Jedna zostala nepoškodená na mieste a polícia ju zaistila na expertízne skúmanie. Podľa banskobystrickej krajskej policajnej hovorkyne Petry Vaškovej rovnako sa bude skúmať aj presné zloženie výbušnej zložky, ktorá explodovala.

„Podľa predbežného vyjadrenia pyrotechnických expertov išlo v tomto prípade o delostrelecký zapaľovač z delostreleckej munície z obdobia 2. svetovej vojny,“ spresnila Vašková.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a tiež pre prečin ublíženia na zdraví. Za takúto trestnú činnosť hrozí štyri až desať rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výbušnina #úraz #Brezno