V Prievidzi zabíjal neznámy nápoj

Napili sa z plastovej fľaše a na druhý deň boli mŕtvi. Dvaja bezdomovci z Prievidze doplatili na neznámu tekutinu, ktorú vo štvrtok vypili. Informáciu priniesol portál čas.sk.

19.05.2014 10:10
debata (1)

Mladší Rastislav († 47) zomrel do rána, starší Štefan († 55) po vypití najprv oslepol. Previezli ho do nemocnice, v piatok popoludní však zomrel aj on. Muži mali fľaškou ponúknuť aj rybára.

Ten nápoj vypľul, keďže mal zvláštnu chuť. Zatiaľ nie je známe, čo bezdomovci vypili, ani odkiaľ podozrivú tekutinu mali. „Stalo sa to v piatok, ich telá preto súdni lekári budú pitvať v pondelok. V tejto veci polícia vedie trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ povedala pre Pravdu trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

O príčine úmrtia nechce špekulovať ani Zuzana Pohánková z občianskeho združenia Proti prúdu, ktoré sa venuje bezdomovcom. „Ľudia bez domova sú v núdzi a hľadajú čokoľvek, čo sa dá vypiť alebo zjesť. Možno našli niečo v kontajneri a vypili to. Nemusel to byť hneď alkohol. V každom prípade je to smutné a svedčí to o hrozných podmienkach, v akých títo ľudia žijú,“ uzatvára.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #otrava #Prievidza #metanol