Búrka a blesky si vyžiadali na Považí dve obete

Blesk udrel vo štvrtok podvečer nad obcou Jasenica (okres Považská Bystrica), kam sa po trávu pre zajace pobral Vladimír M. († 62).

18.07.2014 18:44
blesk, blesky, búrka, počasie Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Keď začala búrka, skryl sa po strom. Tam ho zasiahol blesk. „Vlado išiel len nedávno do dôchodku. Mal troch synov. Je nám veľmi ľúto, že takto náhle zomrel,“ povedala pani z obce. Informoval Čas.sk.

Ďalšie nešťastie sa stalo v Makove (okres Čadca) vo štvrtok večer. Podľa informácií, ktoré získal Čas.sk, matka našla nehybné telo syna Miroslava H. († 14) s anténou v ruke. Privolaní záchranári tínedžerovi už nedokázali pomôcť. „V Makove je búrka skoro každé popoludnie alebo večer… Videli sme sanitku a policajtov, ako išli večer do jednej z častí Makova. Je tam približne 15 chát, trvale tam však býva len jedna rodina. Ľudia hovoria, že ten školák bol z mesta na západnom Slovensku a bol v Makove na prázdninách v jednej z tých chát,“ povedal muž z Makova. Prípadom sa zaoberá polícia. „Privolaný lekár cudzie zavinenie vylúčil a nariadil pitvu,“ povedal žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #blesk