Streľba v Liptovskej Lúžnej: Mŕtve sú dve ženy aj strelec

Liptovskou Lúžnou v okrese Ružomberok sa popoludní pár minút po 16. hodine ozvala streľba.

18.08.2014 17:32 , aktualizované: 21:17
Liptovská Lužná, vražda Foto: ,
Na snímke je miesto, kde sa mal zastreliť muž, ktorý predtým zastrelil dve ženy.
debata (2)

Muž (42) tam najskôr v dreveničke zastrelil dve ženy. Po tomto hroznom čine odišiel k neďalekej budove, kde sa nachádza obchod a krčma a zbraň obrátil proti sebe.

Troch mŕtvych potvrdil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel: „Privolaní záchranári skonštatovalil, že traja ľudia podľahli zraneniam na mieste.“

Podľa prvotných informácii malo ísť o dve sestry, ktoré v dreveničke žili. Neskôr starosta obce Albín Husarčík potvrdil, že zabitá bola jedna zo sestier Katarína (45) a jej 65-ročná matka. Tá zrejme prišla do obce len na návštevu z Ružomberka. Muž si mal podľa našich informácií najprv v obchode kúpiť víno a potom sa snažil dostať do domu. Zbraňou najprv búchal do dverí, potom do nich strieľal. Druhá sestra sa v dome v čase streľby nenachádzala.

Zastrelená 45-ročná žena bola rozvedená, má už dospelú dcéru. Pred strelcom sa vraj istý čas ukrývala u svojej matky, ktorá bývala aj s treťou dcérou v Ružomberku.

Drevenica na začiatku Liptovskej Lúžnej, kde... Foto: Pravda, Renáta Jaloviarová
Liptovská Lužná, drevenica Drevenica na začiatku Liptovskej Lúžnej, kde sestry bývali. Jednu zo sestier a matku, ktorá prišla na návštevu mal v pondelok po 16. hodine zastreliť 42-ročný Ivan.

Drevenica je v dolnej časti obce, umiestnená na spoločnom dvore s viacerými rodinnými domami. Katarína bola bývalou partnerkou muža, ktorý strieľal. Ten sa mal asi pred dvomi mesiacmi vrátiť z väzby. Bol nezamestnaný, občas si privyrobil na brigádach.

V obci sa špekuluje, že motívom streľby mohla byť žiarlivosť. Ľudia v obci tvrdia, že 42-ročný muž chcel, aby sa jeho bývalá partnerka k nemu vrátila, ináč sa vraj vyhrážal zabitím, či podpálením domu. Aj vo väzbe mal byť podľa obyvateľov dediny práve za napadnutie žien, no na slobodu sa dostal skôr.

Muž mal strieľať zo zbrane z 2. svetovej vojny, totožnosť zbrane však polícia nepotvrdila. Vyšetrovatelia boli večer stále na mieste činu, kde zaisťovali stopy. „Polícia na mieste vykonáva prvotné procesné úkony vo veci podozrenia z obzvlášť závažného zločinu vraždy, a preto nie je možné k tejto tragédií poskytnúť bližšie informácie. Tie poskytneme hneď ako to bude možné,“ povedal včera hovorca krajskej polície v Žiline Radko Moravčík.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Liptovská Lúžna