Na heliporte pri Tatralandii spadol vrtuľník, pilot sa ľahko zranil

Okolnosti nehody malého vrtuľníka, ktorý sa v sobotu zrútil na súkromný heliport pri akvaparku Tatralandia v okrese Liptovský Mikuláš, začína vyšetrovať Letecký a námorný vyšetrovací útvar ministerstva dopravy. Havária si vyžiadala ľahké zranenia 49-ročného pilota a zatiaľ nevyčíslenú škodu na majetku.

12.10.2014 14:13 , aktualizované: 17:08
vrtuľník, helikoptéra Foto: ,
Pilotovi vrtuľníka vykonali dychovú skúšku, pod vplyvom alkoholu nebol. /Ilustračné foto/
debata (2)

„O vrtuľník sa postará náš pracovník v Ružomberku, v pondelok začneme nehodu vyšetrovať,“ informoval už krátko po udalosti vyšetrovateľ útvaru Zdeno Bielik.

Správu o páde helikoptéry dostali operátori strediska Hasičského a záchranného zboru v Žiline pred piatou popoludní. Na miesto okamžite prišli siedmi hasiči z Liptovského Mikuláša aj s hasičskou technikou. „Pilot bol v stroji sám. S povrchovým poranením hlavy a ramena ho záchranka odviezla na pozorovanie do nemocnice v Liptovskom Mikuláši,“ informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Oznámenie o nehode dostali aj žilinskí policajti. „Dychová skúška, ktorej sa podrobil zranený pilot, sa skončila s negatívnym výsledkom,“ uviedol krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Z doterajších zistení vyplýva, že havaroval stroj typu Ch-7 Kompress. Z letiska mal vzlietnuť a asi po sto preletených metroch zo zatiaľ neznámych príčin spadnúť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #vrtuľník #pád