Zo zinscenovaného prepadu pancierového auta obvinili dvoch mužov

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) objasnili prípad prepadu pancierového vozidla v Zlatých Moravciach z októbra minulého roku. Lupiči vtedy zmizli s korisťou viac ako 480-tisíc eur.

23.01.2015 14:40
debata (5)

Po štvrtkovej policajnej akcii Oko padli dve obvinenia, no nie je vylúčené, že obvinených bude viac. Ako informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová, príslušníci NaKA zadržali tri osoby, dve obvinili a jednu osobu po vykonaní procesných úkonov prepustili.

Z obzvlášť závažného zločinu podvodu spáchaného ako organizovaná skupina tak čelí 58-ročný Jozef I. a 46-ročný Ivan K. Vyšetrovateľ podal aj návrh na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest na 10 až 15 rokov.

Organizovaná skupina prepad vozidla súkromnej bezpečnostnej služby, ktorá prevážala peniaze, pripravovala dlho. Ako uviedla Baloghová, 17. októbra medzi Nitrou a Zlatými Moravcami posádka po absolvovaní predpísanej trasy zastavila na vopred dohodnutom mieste, na auto potom viackrát vystrelili a následne preložili časť peňazí do iného vozidla.

Prepad zinscenovali tak, aby to vyzeralo ako skutočná ozbrojená lúpež. Vyše sto policajtov počas policajného záťahu v Zlatých Moravciach, Nových Zámkoch a v Imeli vykonalo viacero domových prehliadok a prehliadok iných priestorov a zaistili veci, ktoré by mohli súvisieť s trestnou činnosťou. Tie teraz čaká znalecké dokazovanie.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #prepad #pancierované vozidlo