Minulý týždeň zomreli pod kolesami vlakov traja ľudia

Minulý týždeň zomreli pod kolesami vlakov traja ľudia, z toho dvaja spáchali samovraždu.

23.03.2015 15:25
koľajnice, zmena Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Ako informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková, tragické nehody sa stali na trati Lenártovce – Výhybňa Lúčna, v Bánovciach nad Ondavou a medzi železničnými stanicami Zohor a Devínska Nová Ves. Oveľa šťastnejšie sa skončila nehoda na trati Vydrník – Spišská Nová Ves, pri ktorej vlak zachytil človeka, ktorý vyviazol s ľahkými zraneniami.

Železnice Slovenskej republiky evidujú aj prípady nezodpovedného a nebezpečného správania sa osôb. Rušňovodič osobného vlaku nahlásil na trati Devínska Nová Ves – Zohor osobu na trati, žena po dohovore koľajisko opustila. V Rusovciach privolali policajtov k podozrivým osobám, ktoré sa tiež neoprávnene pohybovali v koľajisku.

Vo Veľkých Bieliciach spozoroval rušňovodič ležať na koľajniciach osobu, z miesta ju museli odviesť policajti. V Humennom našla vlakvedúca zranenú ženu, ktorá ležala vedľa rýchlika. Táto žena sa pri prechádzaní cez koľajisko potkla a poranila si hlavu. ŽSR evidujú aj jedna zrážka vlaku s autom. Osobný vlak sa zrazil s autom na zabezpečenom priecestí na trati Komjatice – Ivanka pri Nitre, dve osoby pri zrážke utrpeli zranenia.

Počas uplynulého týždňa zaznamenali ŽSR štyri krádeže, v Galante zistili vylomené dvere a vykradnuté dve kancelárie v administratívnej časti staničnej budovy. Vyskytli sa aj prípady vandalizmu. Na zastávke Brunovce a na zastávke Považany neznámi páchatelia poškodili podchody grafitmi. Železnice zaznamenali aj jedenásť zrážok vlaku so zverou.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehody #ŽSR #samovražda #Železnice SR