Strelec z Rače trafil auto, v ktorom sedela mladá žena a dieťa

Strelec, ktorý strieľal v piatok večer v bratislavskej Rači, trafil aj auto, v ktorom sedela mladá žena a dieťa. Podozrivý vystrelil z legálne držanej zbrane podľa polície minimálne 19 ráz.

28.03.2015 16:32
streľba, polícia, zločin Foto: ,
Muž strieľal z balkóna domu v Rači, vystrelil najmenej 19 ráz. /Ilustračné foto/
debata (13)

Pri streľbe poškodil jedno auto, škodu odhadli na tritisíc eur. „Ide o BMW s bratislavským evidenčným číslom, v ktorom v inkriminovanom čase sedelo na zadnom sedadle maloleté dieťa, na mieste spolujazdca sedela 24-ročná žena, pri vozidle stál 36-ročný muž,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Z balkóna jedného z domov na Cigeľskej ulici v bratislavskej Rači sa strieľalo v piatok večer, vzápätí na linke 158 prijali policajti oznámenie, že sa strieľa aj na Rustaveliho ulici, ktorá susedí s Cigeľskou. Policajné hliadky začali po páchateľovi pátrať, podozrivého 31-ročného muža zadržali v dome na Cigeľskej ulici a eskortovali ho na políciu.

Muž strieľal zo zbrane, ktorú mal v legálnej držbe od decembra uplynulého roku. Na oboch uliciach policajti našli 17 nábojníc a dva náboje. Streľba sa našťastie zaobišla bez ujmy na živote a zdraví. Policajti už obvinili 31-ročného Mateja P. z Bratislavy zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, stíhať ho chcú väzobne. Pre poškodenie auta vedú trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Mužovi hrozí väzenie na päť až 12 rokov. „Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Kurucová.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #streľba #Rača