Minulý týždeň zahynulo pod kolesami vlakov päť ľudí

Päť ľudí zahynulo minulý týždeň na slovenských tratiach pod kolesami vlakov, jeden človek skončil s ľahkými zraneniami. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

27.04.2015 20:32
debata (3)

Hneď v prvý deň pracovného týždňa v pondelok 20. apríla popoludní na železničnom priecestí v Tornali v okrese Revúca zachytil vlak ženu tlačiacu káričku, zomrela na mieste.

V utorok 21. apríla večer usmrtil vlak muža na trati medzi Nižnou Myšľou a Krásnom nad Hornádom v okrese Košice-okolie. V tomto prípade išlo pravdepodobne o samovraždu.

V rovnaký deň medzi Zohorom a Malackami skončil pod kolesami vlaku muž, aj v tomto prípade išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o dobrovoľnú smrť. Ďalšia nehoda, tentoraz so šťastným koncom, sa stala vo štvrtok 23. apríla na trati Podunajské Biskupice – Bratislava Nové Mesto.

Osobný vlak tu zachytil a ľahko zranil opitého človeka, ktorý sa pohybovala v koľajisku. Aj posledný deň minulého týždňa (nedeľa 26. apríla) bol na železniciach tragický. Na trati medzi Košicami a Kostoľanmi nad Hornádom zahynul muž a v Bratislave usmrtil vlak ženu, pohybujúcu sa v koľajisku.

Uplynulý týždeň boli na tratiach ŽSR aj dve nehody vlaku a motorového vozidla. Pri zrážke na trati Tatranská Lomnica – Výh Studený Potok sa nikto nezranil, poškodený však bol rušeň. Ani v druhom prípade sa nikto nezranil, pretože vodič stihol včas vystúpiť z pokazeného auta. Zrážke s vlakom medzi stanicami Snina – Stakčín sa už ale zabrániť nedalo.

Aj v priebehu minulého týždňa železnice zaznamenali prípady nezodpovedného a nebezpečného správania sa osôb. Na trati Kúty – Sekule narazil vlak do betónového predmetu. Podobný prípad sa stal aj na trati Výhybňa Hornád ŠRT – Haniska pri Košiciach, kde boli na koľajniciach naukladané kamene a pneumatiky.

Počas uplynulého týždňa železnice zaznamenali štyri prípady zrážky so zverou.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #vlaky #Železnice SR