Muž ohrozoval ženu zbraňou, zamestnal aj vyjednávača

Najskôr sa vyhrážal zbraňou žene, potom sa zabarikádoval v dome, odkiaľ ho musela polícia vyviesť. O rušné ráno sa v pondelok policajtom postaral muž z Rovinky pri Bratislave.

05.05.2015 09:13
debata (1)

Muž, ktorého totožnosť ani vek polícia nezverejnila, sa mal v pondelok ráno v blízkosti cintorína v Dunajskej Lužnej vyhrážať strelnou zbraňou žene. Polícia nekonkretizovala, či išlo o výtržníkovu manželku, ani bližšie nešpecifikovala ich vzťah.

Hliadku však privolali náhodní okoloidúci a tá na miesto incidentu dorazila krátko po siedmej hodine. Medzitým však výtržník z Dunajskej Lužnej odišiel.

„Hliadka Policajného zboru hodnovernosť oznámenia na mieste potvrdila a vykonala potrebné prvotné úkony. Na základe získaných informácií sa podarilo v krátkom čase príslušníkom Policajného zboru podozrivého muža vypátrať,“ povedal Michal Szeiff, krajský policajný hovorca v Bratislave.

Podľa našich informácií sa podozrivý muž zamkol vo svojom rodinnom dome v obci Rovinka. Keď však za ním policajti prišli a vyzývali ho, aby sa dobrovoľne vzdal, muž nereagoval. Nevychádzal z domu a policajtom neotváral ani po opakovaných výzvach. „Na miesto bol privolaný aj policajný vyjednávač.

Keďže ani za jeho prítomnosti muž na výzvy nereagoval, krátko pred 9.45 h bol vykonaný služobný zákrok a policajné hliadky vnikli do domu,“ informoval Szeiff. Muža policajti okamžite spacifikovali a eskortovali na príslušný útvar Policajného zboru.

Podľa informácií Michala Szeiffa vo veci práve prebiehajú procesné úkony. Počas policajnej akcie nebol nikto zranený.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie k prípadu nie je možné momentálne poskytnúť bližšie informácie,“ dodal Szeiff. Motív konania páchateľa zatiaľ nie je známy. Polícia neuviedla ani to, o aký typ strelnej zbrane išlo a či ju mal zadržaný muž v legálnej držbe.

Vyšetrovateľ v Senci začal trestné stíhanie vo veci nebezpečného vyhrážania a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #muž #vyhrážanie sa #vyjednávanie