Strelcovi z Nemšovej policajti zlomili ruky

Streľbou zo vzduchovky na ľudí si Ladislav Ch. (42) v Nemšovej chránil svoj majetok. Jeden brok zasiahol do tváre 60-ročného muža, ktorý skončil v nemocnici. Keď si po strelca prišli policajti, začal sa vzpierať tak urputne, že v nemocnici skončil aj on.

19.06.2015 09:08
Nemšová, streľba Foto: ,
Rodinný dom Ladislava Ch. v Nemšovej stráži polícia
debata (13)

Podľa hovorkyne Fakultnej nemocnice v Trenčíne Petry Gembešovej muž utrpel zlomeniny oboch rúk a v piatok by ho mali operovať. V nemocnici ho strážia policajti a nikoho k nemu nepustia. Je obvinený z výtržníctva a ublíženia na zdraví, za čo mu hrozí až trojročné väzenie.

Pre Ladislava Ch. prišli policajti v stredu do jeho domu. On však rezolútne odmietal z neho odísť a hliadka ho musela odviesť násilím. Zákrok, po ktorom má muž zlomené ramenné kosti na oboch rukách, polícia vyhodnotila ako zákonný a oprávnený. „Ladislav kládol pri predvádzaní najskôr pasívny a neskôr aj aktívny odpor. Boli voči nemu na základe zákona použité donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty a putá,“ povedala Elena Antalová, krajská policajná hovorkyňa.

Ladislava Ch. pohoršovalo, keď si návštevníci z miestneho baru mýlili jeho plot so záchodom. Vedelo ho to tak rozčúliť, že na nich strieľal. Podľa polície z pištole, obyvatelia Nemšovej hovoria o puške. Bar sídli oproti domu Ladislava Ch. Prevádzkar Andrej Gabriš tvrdí, že muž strieľa na ľudí tak tri-štyri roky.

„Naposledy to bolo niekedy pred mesiacom, keď postrelil muža do tváre. Pár týždňov predtým vystrelil zo vzduchovky na môjho známeho, toho zasiahol brok do krku, ale urobil mu len škrabanec. Na dome má namontované kamery. Keď na monitore vidí, že ide niekto okolo jeho domu, začne strieľať. Po ľuďoch aj po autách,“ hovorí Gabriš. Prevádzkar už vyvesil na dvere baru výzvu, aby si jeho návštevníci nechodili „odskočiť“ k susedovmu plotu.

Podľa obyvateľov Nemšovej bol Ladislav Ch. vraj väčšinou zavretý doma, málo vychádzal von. Keď vyšiel, tak len na bicykli do obchodu a rýchlo naspäť. Rodinný dom zdedil po smrti rodičov.

Aj primátor Nemšovej František Bagin potvrdil, že muž mal povesť čudáka a samotára, na mestskom úrade však neevidujú naňho ani jednu sťažnosť. „Je to taká tichá povaha, nie je alkoholik, skôr taký podivín,“ povedal primátor.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Nemšová