Pri haváriách traktora v Prešovskom kraji zahynuli dvaja ľudia

Dvaja mŕtvi, 11-ročný chlapec a 18-ročný mladík, pri dvoch haváriách traktora - to je tragická bilancia doobedia v Prešovskom kraji.

04.07.2015 11:21 , aktualizované: 17:52
debata

Traktor spadol na dvoch ľudí už v sobotu pred ôsmou hodinou ráno v Pieninách, nad obcou Lesnica (okres Stará Ľubovňa). Jeden človek zomrel a druhý je vážne zranený. Počas záchrannej akcie zasahovali záchranári Horskej záchrannej služby (HZS), leteckí záchranári Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Popradu aj hasiči a posádka rýchlej zdravotnej pomoci.

Len 11-ročného chlapca, ktorého zavalil na lesnej ceste traktor, sa zachrániť nepodarilo. Ako informovala HZS, druhá osoba utrpela pri prevrátení traktora ťažké poranenia chrbtice a dve osoby sa zranili ľahko. „Privolaní záchranári aj hasiči poskytli chlapcovi prvú pomoc. Aj napriek ich veľkej snahe chlapec vážnym zraneniam na mieste podľahol,“ uviedla v tlačovej správe hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air – Transport Europe (ATE) Zuzana Turočeková.

Podľa informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, druhá tragická nehoda traktora sa stala v sobotu na obed na lesnej ceste v obci Baškovce v okrese Humenné. Počas jazdy dolu svahom sa tu prevrátil traktor a ostal pod ním 18-ročný mladík. Vyslobodiť ho museli privolaní hasiči z Humenného. Hasičom ani privolaným leteckým záchranárom sa ho napriek veľkej snahe ani po skoro hodinovej resuscitácii nepodarilo oživiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #traktor #Stará Ľubovňa