Pri požiari v kultúrnom dome zomrel heligonkár

Dve a pol hodiny hasili hasiči v noci zo štvrtku na piatok požiar v kultúrnom dome v Oščadnici (okres Čadca). Pri požiari zomrel heligonkár z folklórnej skupiny Kysucký prameň.

21.08.2015 15:00
debata (1)

Záchranári sa ešte snažili 43-ročného muža oživiť, no bez úspechu. Do nemocnice následne previezli druhú zranenú osobu, správkyňu budovy a zároveň speváčku kapely, ktorá privolala pomoc. Okrem iného má popáleniny dýchacích ciest, čo je najzávažnejšie z jej zranení. „Pacientka je hospitalizovaná na oddelení akútnej a intenzívnej medicíny, je udržiavaná v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii,“ informoval riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci Martin Šenfeld.

Úspešná a jedna z najpopulárnejších kysuckých ľudových hudieb sa vo štvrtok večer vrátila z vystúpenia, z Českého Tešína. „Máme v tej budove miestnosť, kde uskladňujeme aparatúru. Nebohý Karol tam mal harmoniky,“ povedal kapelník Kysuckého prameňa Jozef Smolka.

Požiar sa rozhorel na prvom poschodí kultúrneho domu. „Vyhorela jedna šatňa, ostatné susedné priestory boli zadymené,“ povedal starosta Oščadnice Marián Plevko. Hasiči okrem hasenia museli prehľadať celú budovu, či sa tam nenachádzajú ďalšie osoby.

„Požiar bol uhasený po dva a pol hodinách od začatia zásahu a na jeho uhasenie sa použilo 6-tisíc litrov vody. Všetky priestory boli odvetrané a prekontrolované termokamerou,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová. Či požiar mohol vzniknúť od cigarety zatiaľ nikto nepotvrdil, príčinu požiaru vyšetrovatelia zisťujú. Predbežne je škoda vyčíslená na 25-tisíc eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Čadca