Vražda Slováka znepokojila pokojnú švajčiarsku dedinu

Tridsaťšesťročného Slováka zastrelili v stredu popoludní vo švajčiarskej obci Ganterschwil. Polícia zadržala v noci na štvrtok dvoch podozrivých, informovali portály 20min.ch a blick.ch.

10.09.2015 17:48
debata (4)

Vražda vyvolala v inak pokojnej dedine veľké obavy o bezpečnosť. Na Slováka, ktorý kráčal po ceste so svojou priateľkou, vystrelili dvaja muži a následne ušli na červenom Audi A1. Policajti neskôr pri cestnej kontrole zadržali dvoch dôvodne podozrivých – 50-ročného Švajčiara a 29-ročného Macedónca. Vyšetrovatelia teraz zisťujú ich vzťah k obeti.

Slovák bol identifikovaný ako A. V. Býval s partnerkou neďaleko miesta činu. Obaja mali vlastnú firmu, ktorá pôsobila v oblasti gastronomických a erotických prevádzok. Firma však skrachovala a zavraždenému sa za dva roky nakopili dlžoby za vyše 60 000 švajči­arskych frankov (vyše 55 000 eur).

Podľa miestnych obyvateľov dvojica žila utiahnuto. Slovák navyše už predtým prišiel do konfliktu so zákonom. Motív činu zatiaľ nie je známy, medzi obyvateľmi sa však podľa 20min.ch šušká, že Slováka zavraždil bývalý priateľ jeho partnerky.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Švajčiarsko #Slovák