Hojdačka zabila počas festivalu päťročné dieťa

Tragickou smrťou iba päťročného chlapčeka sa v sobotu skončil tretí ročník pivného festivalu Október fest, ktorý sa konal v rekreačnom stredisku Poráč park v okrese Spišská Nová Ves. Nešťastie sa stalo o pol šiestej večer na detskom ihrisku, kde sa dieťa hralo.

20.09.2015 10:10 , aktualizované: 20:00
debata (5)

Usmrtiť ho mala uvoľnená drevená konštrukcia hojdačky, tzv. baranidla, ktorá ho zasiahla. Prečo k nešťastiu prišlo vyšetruje polícia. Chlapček bol na podujatí spolu so svojimi rodičmi, ktorí žijú v Spišskej Novej Vsi. Akcia sa začínala už o desiatej hodine predpoludním súťažami pre deti i dospelých či vystúpeniami hudobných skupín. Do Poráča prišlo v priebehu dňa okolo dvetisíc ľudí.

„Od našej obce je rekreačné stredisko vzdialené asi dva kilometre. V prevádzke ho nemáme my, ale súkromní vlastníci. Je upravené a zrekonštruované,“ povedal starosta obce Poráč Peter Volčko. Aj on bol na pivnom festivale práve vtedy, keď sa stala tragédia.

„Neviem však, čo sa presne stalo, otočený som bol inde. Pravdepodobne sa však odtrhla drevená hojdačka a zasiahla chlapčeka. Neviem, ako sa to mohlo stať, tie hojdačky boli nové,“ zdôraznil. Volčko považuje udalosť za veľkú tragédiu.

Prevádzkovatelia rekreačného strediska sa k nešťastiu zatiaľ nevyjadrujú. Vedúci zariadenia Ján Mesarčík povedal, že tak robia vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie. „Čo môžem povedať, je to, že rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť.“ Košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó uviedol, že prípad prevzal vyšetrovateľ a ten už začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Podľa informácií Pravdy v rodine tragicky zosnulého chlapčeka nešlo o prvé nešťastie. Manželom pred časom umrel aj trojročný synček. Ešte majú staršiu dcéru. Matka je učiteľkou, jej manžel pracuje v automobilovom priemysle. Tragédia zasiahla aj primátora Spišskej Novej Vsi Jána Volného, ktorý podľa jeho vyjadrenia rodinu dobre pozná.

„To, čo sa stalo, považujem za veľké nešťastie. Rodinu som už kontaktoval, ak budú niečo potrebovať, mesto im bude maximálne nápomocné,“ zdôraznil Volný. Areál rekreačného strediska Poráč spravujú súčasní vlastníci viac ako desať rokov. Je vyhľadávaným miestom pre rodinné pobyty, na firemné akcie či workshopy.

Pôvodný článok z agentúr sme nahradili článok z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická nehoda #Spišská Nová Ves