Babka s vnučkou neprežili zrážku s autom

Mladá devätnásťročná šoférka zrazila na priechode pre chodcov dve osoby. Z miesta nehody ušla. Zrážku s autom neprežili 53-ročná Eva a jej desaťročná vnučka Veronika. Nehoda sa stala vo štvrtok predpoludním v okrese Spišská Nová Ves.

06.11.2015 09:31
debata

K nehode podľa polície došlo medzi obcami Smižany a Spišský Štvrtok, pri odbočke na obec Arnutovce. Podľa dostupných informácií, žena s dievčatkom vybehla na cestu tesne za prechádzajúcim kamiónom. Vodička Felície ich preto zrejme zbadala príliš neskoro.

"Staršia z chodkýň utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Mladšia bola s vážnymi zraneniami prevezená do nemocnice,“ povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Alexander Szabó.

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel uviedol, že staršia žena mala poranenia, ktoré boli nezlučiteľné zo životom. „Mladšie dievčatko v kóme v kritickom stave prevážal vrtuľník do nemocnice v Košiciach,“ uviedol Chmel.

Do nemocnice iba desaťročná Veronika nedošla. Podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice v Košiciach Ladislavy Šustovej ju mali priviezť na anesteziologicko-resuscitačné oddelenie. Zraneniam ešte vo vrtuľníku podľahla. „Záchranári ju viackrát resuscitovali, bohužiaľ, zachrániť sa ju nepodarilo,“ dodala Šustová.

Po nehode policajti cestu pre zdokumentovanie nehody na niekoľko hodín uzavreli a dopravu odkláňali. Na miesto prizvali aj súdneho znalca z odboru cestnej dopravy. Prípad podľa hovorcu krajských policajtov Szabóa prevzal vyšetrovateľ kriminálnej polície. "Vzhľadom na vykonávané ďalšie úkony nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #autonehoda