Colnící v Michalovciach zadržali distribútorov drog

Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) v spolupráci s políciou zadržali v stredu dvoch mužov, ktorí v Michalovciach distribuovali marihuanu a pervitín. Pri bytovej prehliadke použili aj služobného psa špeciálne vycvičeného na vyhľadávanie drog. Informovala o tom hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Patrícia Macíková.

18.02.2016 16:57
debata (3)

Počas prehliadky colníci a policajti zaistili malú digitálnu váhu, ktorú muži používali pri nelegálnu distribúcii drog, kryštalickú látku a rastlinnú sušinu.

Colníci a policajti chceli najskôr len skontrolovať osobné auto s michalskou poznávacou značkou, v ktorom sa viezli dvaja Michalovčania, 31-ročný Matúš M. a 26-ročný Marián D. „Pri sebe mali neznámu kryštalickú látku v papierovom obale a rastlinnú sušinu,“ uviedla Macíková s tým, že pri kontrole sa snažili z miesta činu utiecť. Policajti začali strieľať, po necelom kilometri sa podarilo auto zastaviť a oboch mužov zaistiť. Muži však stihli drogy počas pokusu o útek rozsypať. Následne počas noci colníci spoločne s políciou kontrolovali bytové a nebytové priestory v Michalovciach.

Muži mali svoju nelegálnu činnosť dobre premyslenú a v paneláku, kde bývali, mali vo vchode namontované bezpečnostné kamery. Policajný vyšetrovateľ oboch mužov umiestnil do cely predbežného zadržania.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #drogy