V Dunajskej Strede sa zrazil kamión s vlakom, vodič neprežil

Zrejme neznalosť trasy vodiča maďarského kamióna bola jednou z príčin rannej tragédie, ktorá sa stala na železničnom priecestí medzi obcami Dolná Štál a Topoľníky v Dunajskostredskom okrese.

12.05.2016 16:15
debata (3)

Šesťdesiatšesťročný vodič nákladného auta z Budapešti neprežil zrážku s osobným vlakom RegioJet. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, vodič kamióna si pravdepodobne nevšimol, že sa nachádza na ceste III. triedy, kde je jazda nákladným vozidlám nad 12 ton zakázaná.

Muž si zrejme až v poslednej chvíli všimol železničné priecestie a aj napriek snahe zvrátiť situáciu už neubrzdil a došlo k zrážke s vlakom. Vodič nákladiaku zomrel na mieste, cestujúci vo vlaku sa nezranili. Presné okolnosti nešťastia polícia naďalej zisťuje.

Pre cestujúcich zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu. Po nehode zostala poškodená železničná trať, ŽSR zisťujú rozsah poškodenia. Podľa informácií ŽSR ide o nezabezpečené železničné priecestie, avšak s dobrými rozhľadom a je tam aj dopravná značka Stoj, daj prednosť v jazde!.

Nehoda kamiónu bola aj pri Žiline

Ďalší kamión havaroval krátko predpoludním na hlavnom ťahu cez Žilinu, na križovatke medzi Košickou a Ľavobrežnou. Hasiči museli kamión, ktorý visel z mosta, vyslobodiť s pomocou žeriavov.

„Hasiči poskytli zranenému vodičovi prvú pomoc a odovzdali ho do starostlivosti záchrannej zdravotnej službe. Hasiči kamión zabezpečili proti vzniku požiaru. Náves museli zaistiť proti pohybu, keďže hrozilo jeho prevrátenie. Momentálne pomocou žeriavov skladajú náves z mosta dole,“ uviedla napoludnie žilinská krajská hovorkyňa hasičov Miroslava Ondrichová.

Kamionista z Poľska, smerujúci z Košickej na Ľavobrežnú, pravdepodobne dostal defekt a v protismere zišiel z nadjazdu. Ťahač skončil na ceste pod mostom a náves zostal zadnou časťou visieť na moste. Vodič kamióna je podľa doterajších informácií zranený len ľahko.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #nehoda #Dunajská Streda #zrážka #kamión