V Plzenskom kraji sa zrútil vrtuľník, zahynuli dvaja muži

Medzi mestom Kaznějov a obcou Rybnice na severe Plzenského kraja sa popoludní zrútil vrtuľník. Policajná hovorkyňa Martina Korandová povedala, že pri nehode zahynuli dvaja muži vo veku 55 a 43 rokov. Nehoda sa stala okolo 15:30, stroj dopadol asi 300 metrov od Rybnice.

16.08.2016 18:11 , aktualizované: 20:45
debata

Vítězslav Sladký z krajskej záchrannej služby potvrdil úmrtia dvoch ľudí. Poranenia boli devastujúce, povedal asi hodinu po nehode.

Podľa Korandovej prelietal nad miestom nehody policajný vrtuľník a vytváral dokumentáciu zo vzduchu. Policajti pri vyšetrovaní príčin a okolností nehody spolupracujú s Ústavom pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd. Havarovaný vrtuľník Robinson 44 americkej výroby slúžil aj k výcvikovým letom, dodala Korandová. Ďalšie informácie o možných príčinách a okolnostiach nehody neuviedla.

Podľa starostu Rybnice Tomáša Kozla havaroval zrejme menšie súkromný vrtuľník na pokosenom poli. „Na mieste sú hasiči a polícia, ktorá miesto zapáskovala a nepúšťa tam,“ povedal. Nebolo vidieť, že by z miesta nehody stúpal dym, dodal.

Hovorkyňa hasičov Pavla Jakoubková doplnila, že na miesto vyrazili hasiči z Plas a dobrovoľní hasiči z okolitých obcí. Stroj po nehode nehorel. „Na miesto teraz mieria odborníci na vyšetrovanie leteckých nehôd, ktorí miesto prevezmú. My budeme zabezpečovať okolie a vyčkávať na pokyny vyšetrovateľov,“ povedala.

Nehoda sa stala neďaleko letiska v meste Plasy. Podľa jedného z členov aeroklubu odtiaľ štartoval súkromný štvormiestny vrtuľník.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Plzeň #vrtuľník