Trojročné dieťa zomrelo za nejasných okolností

Prípad, na ktorý polícia uvalila embargo. Vyšetruje, za akých okolností zomrela trojročná Simonka zo Bzovskej Lehôtky Zatiaľ začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

19.09.2016 15:11 , aktualizované: 20:16
debata (3)

Prípad, na ktorý polícia uvalila embargo. Vyšetruje, za akých okolností zomrela trojročná Simonka zo Bzovskej Lehôtky Zatiaľ začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Nešťastie sa stalo v nedeľu dopoludnia. „Okolo deviatej hodiny telefonoval na záchranku otec dievčatka, že nedýcha,“ spresnil Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Dieťaťu sa už nedalo pomôcť, lekár záchranky mohol konštatovať už len smrť. „Keďže to bolo úmrtie mimo nemocnice, lekár záchrannej služby privolal aj obhliadajúceho lekára a políciu,“ pripomenul Minár.

Podľa nepotvrdených informácií mala mať Simonka na tele stopy fyzického násilia. Polícia o podrobnostiach mlčí. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme teraz k tomuto prípadu poskytovať nijaké informácie,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Príčinu smrti určia výsledky súdnej pitvy.

V malej dedine vo Zvolenskom okrese, ktorá má niečo cez 130 obyvateľov, sa všetci poznajú. Vedia aj o tom, že otec dieťaťa sa len pred zhruba dvoma mesiacmi vrátil z väzenia. Mal si odpykávať niekoľkoročný trest za týranie.

Rodina bývala v skromných podmienkach. Okrem Simonky matka vychovávala aj jej 16-ročného brata. Či sa niečo po príchode otca v rodine zmenilo, nie je známe. „Obe deti sa sledovali v škole aj v škôlke, ale nebolo vidno, že by mali nejaké modriny. Nemali sme na túto rodinu nijaké podnety,“ povedal starosta Bzovskej Lehôtky Martin Kubík. Podľa neho sa matka starala o deti v rámci svojich možností príkladne a venovala sa im.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #dieťa #pitva #trestné stíhanie