Na Kysuciach zahynula rodina, pri Galante mladá žena

Otec, matka a 17-ročný syn zahynuli pri dopravnej nehode v sobotu neskoro večer neďaleko Oščadnice v okrese Čadca.

23.01.2017 09:26
nehoda Foto: ,
Tri obete si vyžiadal sobotňajšia nehoda neďaleko Oščadnice.
debata

Medzinárodná cesta medzi Žilinou a Čadcou do Poľska a Česka musela byť uzavretá päť hodín. Rodina z blízkej Rakovej sa viezla v Opli Vectra. Vodič predbiehal viacero pred ním idúcich áut, ale nestihol sa už zaradiť do svojho jazdného pruhu. V protismere sa zrazil s vozidlom Audi A4, ktoré šoféroval 20-ročný muž z Dunajova.

„V dôsledku nárazu vozidlo Opel Vectra odhodilo mimo vozovky, kde zostalo stáť prevrátené na streche. Pri dopravnej nehode na mieste vyhasol život vodiča vozidla Opel Vectra a jeho dvoch spolujazdcov,“ informovala hovorkyňa žilinskej krajskej polície Jana Balogová. Dodala, že počas dokumentovania dopravnej nehody bola cesta uzavretá a policajti premávku odkláňali na starú cestu. Pri nehode zasahovali hasiči z Čadce a Kysuckého Nového Mesta. „Hasiči museli tri osoby vyslobodzovať z havarovaných vozidiel hydraulickým zariadením,“ informovalo počas záchranných prác Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Rodine už záchranári nedokázali pomôcť, všetci boli na mieste mŕtvi – 42-ročný muž, 40-ročná žena aj ich 17-ročný syn. Vodič z vozidla, s ktorým sa zrazili, utrpel vážne zranenia a po prvotnom ošetrení ho previezli do banskobystrickej nemocnice, kde ho operovali. „20-ročný muž vo vážnom stave, na umelej pľúcnej ventilácii, s polytraumou bol prevezený do nemocnice,“ povedal hovorca operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

„Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví,“ dodala policajná hovorkyňa Balogová.

V sobotu nadránom sa tragická dopravná nehoda stala aj v obci Kráľov Brod v okrese Galanta. Vo vozidle, ktorého posádku tvorili štyria mladí ľudia, zahynula 19-ročná dievčina po tom, čo auto dostalo šmyk, zišlo z cesty a prevrátilo sa na strechu. Podľa prvotnej orientačnej skúšky polícia vyslovila podozrenie, že vodička auta mohla byť pod vplyvom alkoholu, no čaká sa ešte na výsledky krvnej skúšky. Pri tejto nehode sa vodička zranila ľahko, ľahké zranenia utrpel aj spolujazdec, štvrtá osoba z auta nebola zranená.

Vlani na slovenských cestách zahynulo pri dopravných nehodách 242 ľudí, najviac obetí – 40 (o 14 menej ako rok predtým) bolo v Žilinskom kraji.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda