Lipšic: Smer sa stýka s podsvetím

Podpredseda KDH Daniel Lipšic tvrdí, že tieňový minister spravodlivosti Smeru-SD Martin Glvač sa stýka s predstaviteľmi podsvetia.

28.05.2006 14:05
debata

„Dokonca tvrdí vo svojom vyjadrení, že sa za to ani nehanbí,“ povedal Lipšic v diskusnej relácii TV JOJ Sedmička. Zacitoval výrok Glvača o tom, že sa nehanbí za styky s nebohým kontroverzným podnikateľom Jozefom Svobodom. Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák na to reagoval, že so Svobodom bol predsa na hokejovom šampionáte v Prahe aj sám Lipšic.

„To sú veci, ktoré nemusíme ani veľmi rozoberať, bolo to na fotografii,“ podotkol. Lipšic reagoval, že na rozdiel od Smeru-SD nevedel, že Svoboda sedí v rovnakom sektore, nevedel ani, ako vyzeral.

„Akonáhle som bol upozornený po skončení hokejového zápasu ochrankou, že sa tam nachádza, tak som jasne konal,“ tvrdí exminister spravodlivosti. Povedal, že hneď napísal veľvyslancovi SR v ČR Ladislavovi Ballekovi, ako je možné, že v sektore pre ústavných činiteľov boli aj osoby podozrivé z organizovania trestnej činnosti.

Program i uvedené kontakty predstaviteľov Smeru-SD sú podľa Lipšica dôvodmi, prečo si spoluprácu s touto stranou v budúcej vláde nevie predstaviť.

„Ak Smer zmení svoj program aj personálnu ponuku, ktorú nám ponúka – ľudí, ktorí sa nehanbia za styky s mafiánmi, alebo za svoje exponovanie sa v totalitnom režime, možno situácia bude iná,“ uviedol Lipšic. Vadí mu aj ďalší člen Smeru-SD – tieňový člen vlády pre ľudské práva Imrich Tóth. Podľa Lipšica bol členom KSS a „nehanbí sa za to, že bol v strane, ktorá ľudské práva pošliapala“.

debata chyba