Premiér: Pravda, Sme a TA3 sú prostitútky

Premiér Robert Fico volá po prísnejšom tlačovom zákone. Nepáči sa mu, ako novinári píšu o vláde. Časť médií v stredu prirovnal k prostitútkam za informovanie o dôchodkovej reforme. "Chcem požiadať denník Pravda, denník Sme a TA3, aby sa prestali správať ako prostitútky, ktoré sú schopné v mene peňazí za reklamu a za všetko ostatné napísať čokoľvek, len aby chránili dôchodkové správcovské spoločnosti," vyhlásil v stredu Fico.

27.02.2008 17:41 , aktualizované: 18:50
Fico Foto:
Predseda vlády Robert Fico
debata

Premiér reagoval na to, ako médiá informovali o analýze druhého piliera, ktorú pripravila ministerka práce Viera Tomanová. Podľa Sme, Pravdy a TA3 totiž nepotvrdila Ficove tvrdenia o nevýhodnosti druhého piliera pre určité vekové a zárobkové skupiny.

Fico preto chce prísnejšie pravidlá. „Budeme trvať na prísnom tlačovom zákone,“ zdôraznil. Zákon z dielne ministra kultúry Marka Maďariča (Smer) mal prejsť po kritike vydavateľov, opozície a medzinárodných organizácií úpravou v prospech tlače.

Nejde o prvé obvinenie, že DSS podplácajú novinárov. V lete Fico hovoril o lyžovačke v Alpách, na ktorú mala novinárov pozvať súkromná dôchodková spoločnosť. „Je to len a len preto, lebo beriete peniaze od dôchodkových správcovských spoločností – alebo brali ste na reklamy,“ vyhlásil v stredu Fico.

„Premiérove vyjadrenia sú úplne nepravdivé a podlé. Posunuli sme vec právnikom,“ uviedol šéfredaktor Pravdy Petr Šabata.

debata chyba