Svedok v Majského kauze je po smrti

Advokát Martin Bognár, ktorý bol okrem iného aj svedkom v prípade podnikateľa Jozefa Majského, v uplynulých dňoch náhle zomrel vo veku ani nie 40 rokov. Príčinou úmrtia boli podľa zistení Pravdy neočakávané zdravotné komplikácie. Začiatok nového procesu s Majským je na Špeciálnom súde naplánovaný na pondelok.

28.04.2008 08:27
Jozef Majský Foto:
Jozef Majský (uprostred) vychádza z ústavu na výkon väzby v bratislavskom Justičnom paláci.
debata

Bognár, ktorý pri predaji Horizontu pracoval pre Vladimíra Fruniho, vypovedal proti Majskému pred súdom v marci minulého roka. Hoci Špeciálny súd v uvedenej kauze napokon uznal Majského vinným z podvodu za 800 miliónov korún, Najvyšší súd verdikt zrušil, nariadil doplniť ďalšie dôkazy a znovu vypočuť dôležitých svedkov. Či je medzi nimi aj Bognár, včera Špeciálny súd nespresnil. „Predvolaných je spolu 21 ľudí, ku konkrétnym menám sa nebudeme vyjadrovať,“ uviedla hovorkyňa Katarína Kudjáková.

Na lavicu obžalovaných si za tunelovanie Horizontu a BMG dnes v Pezinku znovu sadnú Jozef Majský, Patrik Pachinger a Dávid Brtva. Všetkých troch Špeciálny súd už raz za tunelovanie Horizontu a BMG odsúdil na vysoké, viac ako desaťročné tresty. Najvyšší súd rozhodnutie Špeciálneho súdu zrušil, Majského prepustili z väzby vlani v októbri, mesiac po ňom opustili väzbu aj Brtva a Pachinger. Majskému vymeral súd 12-ročný trest a pokutu 300 miliónov korún. Najvyšší trest z troch obžalovaných dostal Majský pre to, že ho prokuratúra obvinila, že viedol zločineckú skupinu.

Počas vlaňajšieho pojednávania bol Bognár jedným zo svedkov, ktorí potvrdili Majského účasť na pochybnom predaji skrachovaného Horizontu Slovakia v roku 2002. Spomenul aj osobitné rokovanie Majského s Frunim. Podnikateľ Majský pritom svoje aktivity v tejto kauze od začiatku odmieta.

Advokát Bognár sa zaoberal obchodným právom. Jeho meno podľa obchodného registra figurovalo vo viacerých firmách, bol predsedom predstavenstva spoločnosti Ski Park Ružomberok.

debata chyba