Policajti zastrelili chlapca na úteku

Výstrely z policajnej zbrane skončili životu nebezpečnú jazdu aj život 16-ročného chlapca. Stredajšia naháňačka, v ktorej muži zákona prenasledovali auto, ktoré odmietlo zastaviť na ich výzvu, sa skončila tragicky pre jedného z dvoch prenasledovaných.

01.10.2008 19:00 , aktualizované: 20:40
Rozstrieľané auto Foto:
Osobné auto značky Ford Fiesta, ktoré polícia zastavila až po streľbe.
debata

Druhý člen posádky, trinásťkrát trestaný 25-ročný vodič Ján Sípos z Jelky, polícii unikol. Je po ňom vyhlásené pátranie. Sípos je 160 až 170 centimetrov vysokých, pevnej postavy. Má nakrátko ostrihané čierne vlasy. Naposledy mal oblečenú modro-žltú bundu a šedé nohavice.

Prenasledovanie sa začalo v stredu krátko pred druhou hodinou popoludní v obci Veľký Biel. „Policajti sa tam snažili zastaviť vozidlo Ford Fiesta, ktoré jazdilo bez evidenčného čísla. Vodič nereagoval ani na ich opätovné výzvy na zastavenie a svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval nielen hliadku polície, ale aj ďalších účastníkov premávky, ktorých vytláčal z vozovky a tým ohrozoval ich životy a zdravie,“ uviedla zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiana Kurucová.

Naháňačka pokračovala až do obce Jelka. Keďže vodič prenasledovaného auta nereagoval ani na výstražné výstrely, policajti začali strieľať po aute. „Niekoľkými výstrelmi zasiahli obe zadné pneumatiky a zadnú časť vozidla, pričom jeden z výstrelov zasiahol spolujazdca v unikajúcom vozidle. Šestnásťročný muž z Jelky zraneniam podľahol,“ pokračovala Kurucová.

„Vyšla som von, keď som počula výstrely. Chlapec vypadol z auta na hlavnej ceste, vodič potom odbočil doprava, kde vybehol z auta, preskočil plot a viac ho nebolo,“ opisovala posledné známe kroky prenasledovaného žena, ktorá býva v dome na križovatke, pri ktorej k streľbe došlo. Meno prezradiť nechcela. Ľudia v dedine mali rôzne názory na to, koľko ľudí vlastne v aute bolo. Niektorí svedkovia tiež tvrdili, že aj muži v aute strieľali na policajtov. Polícia to však nepotvrdila.

debata chyba