Slota lieta na stíhačke od muža z mafiánskych zoznamov

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota si požičiava prúdové lietadlo od trenčianskeho podnikateľa Alexandra Moskalinu. Rovnaké meno sa však vyskytuje aj v tzv. mafiánskych zoznamoch, a to v časti o záujmových motorových vozidlách.

30.05.2009 13:40
L-29 Delfín Foto:
Šéf SNS Ján Slota má pravdepodobne novú superdrahú hračku - prúdovú stíhačku L-29 Delfín. V leteckom registri profipilot.sk je totiž Slota zapísaný ako vlastník tohto typu lietadla.
debata

Informuje o tom denník Nový Čas. Moskalina povedal, že Slota je „kamoš“ a za stíhačku neplatí.

Moskalina priznal, že pozná viacerých politikov. Vlastní vojenskú stíhačku L-29 Delfín, ktorú Slota s obľubou pilotuje. „Lietadlo bolo napísané na mňa. Je pravda, že Jano na ňom lieta. Zalietať si na ňom môže, keď si naleje benzín. Sme kamoši, to je normálne, aj autá sa požičiavajú, povedal novinám Moskalina s tým, že čaká, kedy sa o Slotovi napíše, že vlastní Eiffelovu vežu. "Keď niečo človek vlastní, potrebuje na to list vlastníctva,“ do­dal.

Meno Moskalinu sa objavilo v „mafiánskych“ zoznamoch, ktoré unikli z polície. „To sa píše vždycky, keď niekoho chcú zotrieť na verejnosti. Ja som malý hráč,“ reagoval Moskalina s tým, že o zoznamoch počul. Moskalina má firmu so šperkmi.

debata chyba