Politici obľubujú Slovensko. A jeho more

Ak platí reklamná veta, že v Chorvátsku je slovenské more, tak slovenskí politici dovolenkujú väčšinou doma. Po náročnom polroku v znamení volebnej kampane oddychoval pri Jadranskom mori aj slovenský prezident Ivan Gašparovič.

04.08.2009 10:03
Makarska, Chorvátsko Foto:
Ilustračné foto
debata

„Pán prezident bol na dovolenke necelé dva týždne, vrátil sa minulý piatok. Do Chorvátska k Jadranu chodieva veľmi rád, ako aj mnohí iní Slováci,“ povedal jeho hovorca Marek Trubač. Prezradil tiež, že hlava štátu naposledy dovolenkovala v Chorvátsku pred tromi rokmi.

Jeden z chorvátskych ostrovov si za cieľ dovolenky zvolil líder opozičnej SDKÚ Mikuláš Dzurinda. Podľa tlačovej služby modrej strany strávil expremiér dovolenku s manželkou a priateľmi, na dva dni sa k nim pridali aj ich dcéry. Ostrov v Chorvátsku je Dzurindov obľúbený, celkovo ho navštívil už tri razy.

Podľa chýrov mal v Chorvátsku dovolenkovať aj premiér Robert Fico. Hovorca vlády Braňo Ondruš však miesto dovolenky predsedu vlády komentovať nechcel. „Premiér nepovažuje za potrebné deliť sa s médiami o informácie o svojej dovolenke,“ skonštatoval Ondruš.

V zahraničí pritom miesta dovoleniek vrcholových politikov zväčša nie sú tajomstvom. Niektorí politici sa nechávajú počas dovoleniek dokonca aj odfotografovať.

Presný cieľ svojej dovolenky cez svojho hovorcu neprezradil ani predseda parlamentu Pavol Paška. „Predseda NR SR počas celého roka trávi takmer celý pracovný týždeň v Bratislave, a tak voľnejšie letné dni strávil spoločne s rodinou a najbližšími čiastočne v zahraničí a čiastočne na Slovensku v blízkosti Košíc,“ prezradil Paškov hovorca Jozef Plško.

Doma dovolenkoval aj šéf koaličného HZDS Vladimír Mečiar. „Na Slovensku a s rodinou,“ odpovedala hovorkyňa strany stručne na otázku, kde predseda hnutia tento rok dovolenkuje.

debata chyba