Zdenka Kramplová už nie je členkou HZDS, porušila stanovy

Zdenka Kramplová už nie je členkou HZDS. Potvrdila to pre televíziu TA3. "Mňa sa turbulencie, ktoré sa pripravujú v HZDS v podstate už nedotýkajú, pretože na základe stanov už nie som členkou HZDS," povedala k avizovaným zmenám v hnutí. Stanovy porušila tým, že vedenie strany neinformovala o svojej kandidatúre vo voľbách do VÚC.

01.11.2009 19:52
Kramplová Foto:
Zdenka Kramplová
debata

Kramplová však naďalej zostáva v poslaneckom klube HZDS. „Kým ma odtiaľ nevyhodia, mienim tam zotrvať,“ dodala. Vedenie hnutia zatiaľ prípadný odchod Kramplovej z klubu nekomentuje.

Ako Kramplová prednedávnom uviedla, na rokovaniach klubu sa zhruba rok nezúčastňuje a v parlamente hlasuje „podľa vlastného vedomia a svedomia.“

Naposledy sa to ukázalo pri hlasovaní o vyslovení nedôvery ministrovi výstavby Igorovi Štefanovi, keď všetci poslanci za HZDS vytiahli karty a nehlasovali a ona jediná hlasovala proti vysloveniu nedôvery. Krátko na to zase na rozdiel od svojich kolegov ako jediná v hlasovaní podporila novelu vysokoškolského zákona z dielne ministra školstva Jána Mikolaja.

debata chyba