Kotleba rečnil v STV. Ďalší kandidát kradol v obchode

Vodca Slovenskej pospolitosti pohodlne sedí v štúdiu verejnoprávnej televízie a rozpráva divákom o svojich plánoch. Aj Marián Kotleba ako kandidát na banskobystrického župana totiž využil pred voľbami možnosť vystúpiť v STV. Podľa zákona má na to právo každý oficiálny kandidát.

02.11.2009 06:04
Pospolitosť, Kotleba Foto:
Marián Kotleba
debata

Kotleba rečnil minulý týždeň vo štvrtok v predvolebnom okrúhlom stole, ktorý STV vysiela naživo. Jeho prívržencov lákali na vystúpenie vodcu letáky s obrázkom veselých mladých Rómov. „Ale sa im smeje! Za naše dane! Chceš to zmeniť?“ hlása heslo z letáka na podporu Kotlebu.

Policajti Kotlebu obvinili už viackrát z hanobenia rasy či potláčania práv iných. Doteraz mu však nič nedokázali.

Originálnym spôsobom sa pred pár dňami zviditeľnil kandidát na poslanca Košického samosprávneho kraja Blažej Béda (LIGA). Toho prichytili ako kradne cédečká v jednom z trebišovských supermarketov. Podľa policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej poslanec ukradol tri hudobné CD, dioptrické okuliare a šesť paštétových konzerv, pričom celková škoda bola vyčíslená na 23,18 eura. Béda sa tak dopustil priestupku. Polícia mu na mieste udelila pokutu 30 eur.

debata chyba