Zlodej si zo Saktora urobil štedrého Ježiška, vzal mu 55-tisíc

Primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor v noci na utorok zrejme nedobrovoľne a nevedomky prispel 55-tisíc eurami k zvýšeniu blahobytu neznámeho zlodeja. Ten si spomínané peniaze vzal z primátorovej kancelárie v budove mestského úradu.

22.12.2009 16:52
Ivan saktor Foto:
Banskobystrický primátor Ivan Saktor (Smer).
debata

„Peniaze neboli v trezore, ale v ohňovzdornej skrinke. Krádež bola nahlásená po 7:30. Kedy a ako sa stala, je predmetom vyšetrovania, preto sa k prípadu zatiaľ nebudeme podrobnejšie vyjadrovať,“ uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Polícia začala trestné stíhanie pre zločin krádeže a páchateľovi, prípadne páchateľom, hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov, keďže ide o značnú sumu. Vašková potvrdila, že išlo o osobné peniaze primátora. Či pri krádeži, respektíve vlámaní vznikla aj nejaká škoda mestu poškodením jeho majetku, zatiaľ nevedela uviesť.

Prečo mal primátor Saktor hotovosť 55-tisíc eur odloženú v kancelárii, nie je známe, odmietol sa k prípadu osobne vyjadriť. Jeho hovorkyňa Monika Pastuchová informovala, že mestský úrad bol v čase krádeže štandardne chránený kamerovým systémom a strážnou službou. Či kamery nasnímali možných páchateľov, nevedela povedať. „Celá vec je v štádiu vyšetrovania, preto sa k nej nebudeme bližšie vyjadrovať,“ zopakovala na ďalšie otázky Pastuchová.

debata chyba