Fico vyrobil billboardy proti SDKÚ, Dzurinda ocenil, že sú modré

Predsedu SDKÚ Mikuláša Dzurindu nehnevá billboardová kampaň, ktorou Smer upozorňuje na podozrenia z prania špinavých peňazí v SDKÚ. "Čo majú ľudia z takýchto nepekných vecí?" pýtal sa Dzurinda na tlačovej besede a dodal, že "pán predseda vlády rozpráva, koľko máme miliárd a on rozhadzuje peniaze na takéto hlúposti".

12.02.2010 14:56
Mikuláš Dzurinda Foto:
Šéf SDKÚ Mikuláš Dzurinda
debata

Predseda SDKÚ ocenil výtvarné prevedenie týchto billboardov. „Nech to pokojne robí, na tých billboardoch je veľa modrej farby, veľa peknej modrej farby a to sa mi tam celkom páči,“ zhodnotil Dzurinda. Podľa neho sa takouto kampaňou premiér Robert Fico snaží odviesť pozornosť, aby pred ľuďmi nemusel skladať účty za fungovanie jeho vlády.

Premiér Fico na tlačových besedách pred časom vyslovil podozrenia o staršom financovaní SDKÚ, za ktorým podľa neho stáli schránkové firmy so sídlom v Londýne. Podozrenia opieral o údaje z britského obchodného registra. Predstavitelia SDKÚ odmietli, že by strana niekedy prala špinavé peniaze. Nepoznajú však meno darcu, ktorý im cez schránkovú firmu Allied Wings, Ltd. v roku 2000 požičal 15 miliónov korún.

Dzurinda si myslí, že pre darcu, ktorý požičal jeho strane pred desiatimi rokmi peniaze, môže byť dnes nepríjemné odkryť svoju identitu. „Zrejme nie je populárne sa dnes hlásiť k opozičnej politickej strane, a možno je to nielen nepopulárne, ale aj nepríjemné,“ uviedol Dzurinda. Predstavitelia strany pred časom potvrdili, že pracujú na tom, aby darca dal súhlas na zverejnenie svojho mena a aj Dzurinda by bol radšej, keby sme videli aj „koncovku“. „Myslím si, že k tomu raz príde, keď nebude vládna moc zneužívať svoje postavenie na útoky, osočovanie a ohováranie,“ povedal.

debata chyba