Vláda tajne rokuje s lekármi, kto sa rokovaní zúčastňuje, nie je známe

Oficiálne rokovania medzi lekármi a vládou mali nahradiť utajené. V piatok prakticky počas celého dňa prebiehajú rozhovory medzi zástupcami lekárov a kompetentnými, a to na viacerých úrovniach.

02.12.2011 12:57 , aktualizované: 13:51
Šéf LOZ Marian Kollár Foto:
Šéf LOZ Marian Kollár
debata (1)

Kto sa na ich zúčastnil, zatiaľ nie je známe. Avizované oficiálne rokovanie medzi šéfom Lekárskeho odborového združenia Mariánom Kollárom a predsedom parlamentu Pavlom Hrušovským by sa malo uskutočniť v popoludňajších hodinách.

Hrušovský konzultuje s premiérkou i prezidentom

Predseda NR SR Pavol Hrušovský konzultuje svoje rokovania s predsedom Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Marianom Kollárom s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom a premiérkou Ivetou Radičovou.

Hrušovský začal rokovať s Kollárom po tom, čo rokovania s premiérkou a ministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom neviedli k dohode. Podľa hovorcu KDH Mateja Kováča terajšia zostava je lepšou pre dosiahnutie dohody. Rokovania medzi Hrušovským a Kollárom vo štvrtok boli podľa Kováča vecné. Rokovania majú pokračovať aj poobede.

Odborári aj vláda zmenili vo štvrtok taktiku rokovaní. Na stretnutie v parlamente totiž prišiel za odborárov iba ich šéf Marian Kollár. Ten rokoval len s predsedom parlamentu Pavlom Hrušovským. Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik tiež na rokovaní chýbal.

1 debata chyba