Horkýže Slíže nezakladajú stranu, bola to propagácia turné

Hudobné skupiny Horkýže Slíže, Polemic a Konflikt prezradili, že ich avizované politické hnutie HSPK (Hudobná strana pre každého) je v skutočnosti plánované spoločné turné týchto kapiel, pričom akronym HSPK znamená Horkýže Slíže, Polemic a Konflikt.

13.12.2011 11:56
Horkýže Slíže, HSPK Foto:
Členovia strany Hudobná strana pre každého predstavili projekt, s ktorým pôjdu do predčasných volieb.
debata

„Už sme sa nemohli pozerať na ďalšie predvolebné divadielka a tak sme si povedali, že takouto formou prezentujeme naše turné, ktoré bude tesne pred voľbami vo februári,“ uviedol Róbert „Jury” Jurányi zo skupiny Konflikt. "Možno naša recesia, v ktorej by sme mimochodom radi pokračovali aj na billboardoch a plagátoch k turné, pomôže odľahčiť ťažké predvolebné ‚kortešačky‘, ktorými budeme obklopení o chvíľu z každej strany. Politici pozývajú na svoje mítingy a propagáciu kapely, teraz si kapely pozvali na svoju propagáciu politiku. Veď kto sleduje, čo sa u nás deje, ten si musí myslieť, že politici si z nás robia srandu. Tak sme si aj my urobili srandu z nich,“ doplnil frontman Horkýže Slíže Peter "Kuko” Hrivňák.

Termíny koncertov sú zhodné s avizovanými predvolebnými mítingami HSPK, pričom turné odštartuje 3. februára v Handlovej a skončí sa 25. februára v Dubnici nad Váhom. "Miesta, dátumy a časy našich predvolebných mítingov sa nemenia. Bude to plnohodnotné turné s kapelami, s ktorými si super rozumieme aj mimo pódia. Hudobná strana pre každého si dala za cieľ priniesť na Slovensko a pre jeho občanov viac hudby, koncertov a zábavy a tento cieľ aj dodržíme vo forme našej šnúry,” dodal Hrivňák.

Hudobnú stranu pre každého (HSPK) predstavil 9. decembra v Bratislave líder skupiny Horkýže slíže Peter Hrivňák. Ako povedal, aj hudbou sa dá osloviť ľudí, mládež aj dospelých.

Neexistujúca nová strana má pripravený aj desaťbodový program. Chce viac financií do kultúrnych akcií v regiónoch a školách. Chce viac kultúry do parlamentu. Vo februári plánujú hudobníci mítingy. Podľa podpredsedu Hudobnej strany pre každého Juraja „Doktora“ Štefánika strana bude presadzovať, aby sa každý párny deň na všetkých úradoch spievalo.

debata chyba