Uhliarik mal byť podľa politológa odvolaný už dávno

Minister zdravotníctva Ivan Uhlarik (KDH) mal byť podľa politológa Juraja Marušiaka odvolaný už dlho predtým, ako na to začali vyzývať lekárski odborári.

16.12.2011 12:00
Ivan Uhliarik Foto:
Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik
debata (7)

Má zmysel, aby bol minister zdravotníctva odvolaný tri mesiace pred voľbami?
Určite má. Minister presadzoval takú koncepciu reformy zdravotníctva, ktorú odmietli nielen samotní lekári, ale aj Národná rada. Situáciu v zdravotníctve doviedol tak ďaleko, že lekári podali hromadné výpovede, celé to nezvládol… Minister mal byť odvolaný ešte v priebehu štrajku alebo okamžite po ňom.

Mohol by za tie tri mesiace ešte niečo pokaziť?

Vždy je dosť vecí, ktoré sa dajú pokaziť. Minister napokon viackrát preukázal svoje úzke prepojenie na farmaceutické koncerny, takže v rámci výkonnej moci by sa mohlo ešte všeličo zmeniť. Aj z toho dôvodu by preto bolo lepšie, keby bol odvolaný.

Čo hovoríte na výzvu premiérky, aby lekári odvolali vedenie Lekárskeho odborového združenia?

Premiérka by si mala uvedomiť, že lekárske združenie je nezávislým subjektom, kým vláda sa za svoju činnosť zodpovedá parlamentu a občanom. Nemala by sa takto vyjadrovať. Prekročila svoje kompetencie.

PIANO

 Prečítajte si komentár Martina Krna "Posledná šanca ":[http://nazory.pravda.sk/…/sk-nkom.asp?…]Ak si chcete prečítať tento článok, zaregistrujte sa v systéme plateného obsahu Piano.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba