Minister školstva Jurzyca vstupuje do SDKÚ

Minister školstva Eugen Jurzyca vstupuje do SDKÚ. Oznámil to členom Ústrednej rady SDKÚ vo Zvolene. Na ministerstve pôsobil len ako nominant tejto strany. Do strany vstúpi ešte pred parlamentnými voľbami, ktoré budú 10. marca. Tvrdí, že dôvodov na členstvo v strane má viac.

18.02.2012 17:37
Eugen Jurzyca Foto:
Minister školstva Eugen Jurzyca
debata (33)

„Posledný spúšťací moment boli posledné prieskumy verejnej mienky a vývoj preferencií. Tie jeho rozhodnutie urýchlili. Keď sme hrávali s kamarátmi futbal siedmi, hrávali sme traja na štyroch. Vždy som hrával za tých troch. Takéto situácie ma viac motivujú,“ vyhlásil.

Jurzyca má však aj racionálnejšie odôvodnenie vstupu do SDKÚ. „Som stopercentne presvedčený, že SDKÚ má čo povedať Slovensku, má plány, vie posunúť Slovensko dopredu a verím, že vyššie preferencie si zaslúži aj strana, aj Slovensko,“ uviedol. Podľa ministra do volieb nemá zmysel rozmýšľať o výmene vedenia strany. Je však presvedčený, že súčasné vedenie SDKÚ je pre Slovensko užitočné.

Jurzyca pôvodne pôsobil ako ekonóm. Pracoval v Inštitúte pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). V roku 2005 prevzal od prezidenta Ivana Gašparoviča štátne vyznamenanie, rad Ľudovíta Štúra II. triedy. Nikdy nebol členom žiadnej politickej strany.

33 debata chyba