Dzurinda meškal, vraj trhal kvety

Kytice kvetov pre dosluhujúcu premiérku Ivetu Radičovú a posledné spoločné pózovanie pred objektívmi médií. Takto sa lúčila odchádzajúca vláda, ktorá namiesto tradičných stredajších rokovaní zasadla k spoločnému obedu.

29.03.2012 12:00
vláda Ivety Radičovej, obed Foto:
Menu posledného slávnostného obeda vlády Ivety Radičovej tvorila dubáková polievka, zubáč po tatransky, jelenie medailóniky a štrúdľa.
debata

Nálada ministrov bola v porovnaní s obvyklými stretnutiami očividne uvoľnenejšia a niektorí si aj zavtipkovali. Meškajúci Mikuláš Dzurinda sa pri novinároch ani nestihol zastaviť. „Práve som ich bol natrhať,“ ukazoval s úsmevom na kyticu v rukách. Ján Figeľ zas na otázku, komu nesie kvety, odpovedal: „Ak budete vo vláde, tak aj vám.“

József Nagy predtým, ako zasadol k stolu, skonštatoval: „Menu som nesledoval, chudnem.“

Na pretras však prišla aj prázdna stolička po jedinom odvolanom ministrovi pravicovej vlády Ľubomírovi Galkovi. Hoci ten sa po páde vlády vyjadril, že po spoločných obedoch s kolegami z vlády netúži, lebo by ho prešla chuť do jedla, vo štvrtok sa ukázalo, že tieto nálady boli vzájomné. „Je taký, ale už nie je medzi nami,“ odpovedal Nagy na otázku, či s niekým z vlády nevedel nájsť spoločnú reč. Kontroval mu aj Mihál, ktorý poznamenal, že problém spoločných obedov, proti ktorým namietal Galko, „sa vyriešil tým, že premiérka ho odvolala“.

Hoci Ivan Uhliarik pripustil, že niektorí kolegovia z vlády mu budú chýbať, iní vraj problémy s odchodom do opozície nemajú. „Ja už to mám odskúšané,“ s týmito slovami opúšťal Úrad vlády Ivan Mikloš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba