Fanúšikom hokej chutil

Nezvyčajne skorý začiatok štvrťfinálového zápasu MS proti Kanade spôsobil, že si väčšina fanúšikov dopriala k obedu hokejové menu. A s pribúdajúcimi gólmi im aj čoraz viac chutilo, najmä po záverečnom klaksóne. V mnohých reštauráciách vtedy hostia zborovo odspievali našu hymnu, počuť bolo aj známe pokriky "Slovenskó, Slovenskó".

17.05.2012 15:43
fanúšikovia Foto:
Radosť fanúšikov v jednom z bratislavských pohostinstiev.
debata (6)

Jedálňam, ktoré nemali k dispozícii televízne obrazovky, výrazne ubudli stravníci. Niekde sa to obsluha snažila zachrániť aspoň pustením rozhlasového prenosu, ale to nebolo ono.

Naopak, reštaurácie ako U deda v bratislavskom Ružinove, mali plno. „Ja mám voľno. Zamestnancom som ho nedal, ale povolil som im doniesť do výrobnej haly televízory,“ prezradil Marek Bobák z Košíc, ktorý v Bratislave vedie firmu. Už pred záverečnou tretinou s istotou tvrdil, že vyhráme. Tipoval výsledok 6:3.

Keď v tretej tretine Kanaďania viedli o gól, fanúšikovia boli podráždení, rozčúlene komentovali hru našich aj verdikty rozhodcov. Vyrovnávajúci gól na 3:3 ich však postavil do pozoru, pričom hlasno povzbudzovali.

A keď padol víťazný gól, zavládlo obrovské nadšenie. „Úplne sme ich rozbili,“ tešili sa hostia. Len čo sa po zápase upokojili, rýchlo zaplatili a utekali do práce.

6 debata chyba