Súd o Mellovom vyhostení odročili na štvrtok

Súd v belizskom hlavnom meste Belmopan v utorok opäť odložil svoje rozhodnutie o vyhostení obvineného Slováka Karola Mella z karibskej krajiny.

31.07.2012 21:10
Karol Mello Foto:
Karol Mello
debata (1)

Vyhovel tak žiadosti jeho právneho zástupcu Godreyho Smitha, ktorý podľa vlastných slov potrebuje na naštudovanie spisu viac času.

Sudca Oswal Legal odročil pojednávanie v tejto veci na štvrtok, uviedli miestne zdroje. Mello podľa belizských médií vstúpil do pojednávacej miestnosti v putách a verdikt si prišla vypočuť aj jeho manželka Zuzana.

Mella zadržali 11. júla popoludní v San Pedro v štáte Belize. Išlo o celosvetovú akciu Interpolu, do ktorej bola zapojená aj slovenská polícia.

Prípad Mella vyvolal rozruch po tom, ako sa napriek zadržaniu v Poľsku po niekoľkoročnom úteku opäť dostal rozhodnutím súdov na slobodu. Je obžalovaný z objednávky vraždy v prípade, v ktorom namiesto údajnej plánovanej obete prišli o život žena a dieťa. Obvinený je aj z vraždy niekdajšieho bossa bratislavského podsvetia Petra Čongrádyho, ktorého zabili v roku 2004 a ďalších dvoch prípadoch vrážd Jozef G. a Františka M.

1 debata chyba