Maďarský denník Bors: Vyhne sa Rezešová trestu?

Nečudo, ak sa niektorí obávajú, že výsledkom procesu so Slovenkou Evou Varholíkovou-Rezešovou, ktorá v utorok spôsobila na maďarskej diaľnici M3 nehodu s následkom úmrtí troch ľudí, bude rozsudok pod politickým a ekonomickým vplyvom.

23.08.2012 13:00
Maďarsko, Rezešová, havária, dopravná nehoda Foto:
Z Fiatu Punto zostalo iba torzo. Uhoreli v ňom traja ľudia.
debata (24)

Konštatoval to maďarský denník Bors s poznámkou, že chorvátskeho politika, ktorý spôsobil smrť dvoch ľudí na maďarskej diaľnici v roku 2010, odsúdil maďarský súd iba na podmienečný trest.

Bors pripomenul, že Radimir Čačič vtedajší predseda Chorvátskej ľudovej strany a terajší prvý podpredseda vlády – spôsobil v roku 2010 na maďarskom diaľničnom úseku M7 z nedbalosti vážnu dopravnú nehodu, pri ktorej dvaja ľudia zomreli.

Súd v maďarskom Kaposvári politika 29. júna tohto roku odsúdil na 22 mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na tri roky, pričom Čačič mohol bez akýchkoľvek prekážok pokračovať vo svojej politickej kariére.

Eva Varholíková-Rezešová pochádza zo slovenskej miliardárskej rodiny zosnulého Alexandra Rezeša, ktorý ako minister vlády premiéra Vladimíra Mečiara v roku 1996 na pozvanie maďarskej vlády Gyulu Horna pricestoval na slávnostné otvorenie nového úseku diaľnice M1 medzi Györom a Hegyeshalmom, píše Bors.

Slovenka na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Podľa maďarskej polície bola v stave strednej opitosti.

Tri osoby v aute zhoreli; 54-ročnej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, utrpela však popáleniny druhého a tretieho stupňa a v kritickom stave ju previezli do budapeštianskej vojenskej nemocnice. Obete nehody vyslobodili z vraku požiarnici po uhasení požiaru.

24 debata chyba