Miroslav Korba prevzal funkciu veliteľa Vzdušných síl OS SR

Od 15. septembra bude funkciu veliteľa Vzdušných síl vykonávať Miroslav Korba. Ako informoval médiá, bol by rád, keby sa podarilo zvýšiť schopnosť leteckej techniky na to, aby mohli plnohodnotne vykonávať aj letecký výcvik.

11.09.2012 14:37
Korba Foto:
Nový veliteľ VzS OS Miroslav Korba (vpravo) a odchádzajúci veliteľ Martin Babiak
debata (8)

Korba dodal, že situácia síce nie je úplne jednoduchá a vedel by si predstaviť mnoho vecí, ktoré by mohli byť lepšie. „Každopádne som ale presvedčený o tom, že úlohy, ktoré sú momentálne pred nami postavené, sme schopní s tým, čo je, plniť.“ Dodal, že si veľmi váži ponuku, ktorú dostal, a rád ju s hrdosťou prijal.

Ako uviedol štátny tajomník Ministerstva obrany  Miloš Koterec, slovenské letectvo je pripravené v takom rozsahu, aký momentálne stratégia a taktika OS vyžaduje. „Máme lietadlá, ktoré v danom momente potrebujeme, k dispozícii sú vrtuľníkové letky, tým pádom, hlavnú požiadavku, ktorú na letectvo kladú ministerstvo, vláda, máme zabezpečenú,“ priblížil.

Odchádzajúci veliteľ vzdušných síl Martin Babiak končí vo funkcii po dva a pol roku. Pracovať bude na Generálnom štábe ako poradca náčelníka. „V prvom rade, ťažko sa mi odchádza, pretože letectvo je moja srdcová záležitosť,“ uviedol a podotkol, že sa v ňom pohybuje od 15 rokov. „Nikdy sa mi ani nesnívalo, že to raz dotiahnem až na veliteľa letectva OS SR, čiže splnil sa mi aj takýto sen, ktorý som nikdy neočakával.“ Dodal, že môže odchádzať s hrdosťou vďaka veľmi dobrým podriadeným, veliteľom brigád a ďalším, s ktorými odviedli veľký kus práce.

8 debata chyba