Platformu Alfa mení Procházka na občianske združenie

Programová platforma Alfa sa mení na občianske združenie Alfa Slovensko. "Združenie je založené, na jeho formálny vznik je však potrebná ešte registrácia na ministerstve vnútra. V januári predstavíme aj prvú správnu radu a ďalšie aktivity," povedal zakladateľ Alfy Radoslav Procházka.

25.12.2012 09:31
Radoslav Procházka Foto:
Poslanec KDH Radoslav Procházka
debata (27)

Pri príležitosti nového štartu usporiadala Alfa večierok, na ktorom sa zúčastnilo približne 130 hostí a ktorého súčasťou bola dobročinná aukcia výtvarných diel. Bez nároku na akúkoľvek odmenu doň prispeli viacerí významní slovenskí výtvarníci, napríklad Viktor Hulík, Marek Ormandík a Slávka Brezinová.

„Chceli sme okrem príjemnej socializácie aj niekomu konkrétne pomôcť. Podarilo sa oboje a každé jedno euro z tých 5 350, ktoré sme vyzbierali, pôjde ľuďom, ktorí prevádzkujú funkčný program podpory vzdelávania detí zo sociálne rizikového prostredia,“ vysvetlil Procházka.

Na stretnutí bolo prítomných viacero predstaviteľov samosprávy. Podľa Procházku to nebolo náhodou. „Podľa nás je praktická skúsenosť ľudí z komunálneho prostredia nedocenená a my jej chceme dať väčší priestor na uplatnenie aj na celoštátnej úrovni. Hlavnou témou pre najbližšie mesiace je pre nás práve nové riešenie vzťahu medzi štátom a samosprávou, a účasť starostov a primátorov na jeho príprave je nevyhnutná,“ uzavrel Radoslav Procházka.

Programovú platformu Alfa vo vnútri Kresťanskodemo­kratického hnutia predstavil Procházka na rokovaní Rady KDH v Skalici 20. októbra. Alfa je podľa neho odpoveďou na súčasný stav Slovenska a na súčasný stav KDH a pravice. Prvoradou ambíciou Procházku je presvedčiť pre svoj program ľudí v hnutí a získať tak mandát na jeho presadzovanie.

27 debata chyba