Heribanová a Dvorský mieria do diplomacie

Operný spevák Peter Dvorský a moderátorka Alena Heribanová budú pôsobiť v rezorte ministerstva zahraničných vecí. Podľa denníka Sme Dvorský má šéfovať Slovenskému inštitútu v Ríme a Heribanová inštitútu vo Viedni.

05.02.2013 12:00
Alena Heribanova Foto:
Alena Heribanová
debata (4)

Ministerstvo zahraničných vecí túto informáciu nepotvrdilo ani nepoprelo. „Ako je známe, minister Miroslav Lajčák sa dôsledne zasadzuje za profesionálnu, odpolitizovanú diplomatickú službu. Kultúrna diplomacia ako pilier kvalitnej prezentácie Slovenska v zahraničí, čo je jedna z priorít terajšej vlády, je pritom dôležitá, osobitá oblasť a je bežná prax, že sa na nej podieľajú aj rešpektované osobnosti s významnými skúsenosťami a reputáciou,“ reagoval tlačový odbor ministerstva.

Peter Dvorský Foto: Ivan Majerský
Peter Dvorský Peter Dvorský

Alena Heribanová je od 1. februára v dočasnej štátnej službe a pôsobí na odbore verejnej a kultúrnej diplomacie. S Petrom Dvorským ministerstvo komunikuje o termíne jeho nástupu. „Sme presvedčení, že meno a profesijné kvality oboch osobností nemožno spochybniť. Napríklad Peter Dvorský je rešpektovaný v domácich aj medzinárodných kultúrnych kruhoch, má bohaté, cenné skúsenosti aj kontakty, ktoré môžu posilniť prezentáciu Slovenska,“ uviedlo ministerstvo.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba