Paška pokarhal poslancov, ktorí v piatok nepredkladali návrhy

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer) v utorok pokarhal opozičných poslancov, ktorí v piatok popoludní neboli v parlamente a pritom mali predkladať vlastné zákony. Hovoriť o zákone bez navrhovateľa totiž nie je možné.

05.02.2013 12:51
Pavol Paška Foto:
Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer)
debata (2)

„Považujem to za veľmi nekorektné a rovnako aj niektoré vyhlásenia. Dovolím si odporučiť všetkým tým, ktorí majú zúfalý pocit potreby neustálej účasti pred kamerami, že existuje množstvo reality šou, kde tak môžu učiniť. Chcem ich požiadať, aby nedehonestovali svoje kolegyne a kolegov jednak správaním, keď ignorujú vlastné legislatívne návrhy a gremiálne dohody,“ apeloval Paška.

Návrhy, ktorých predkladatelia v piatok chýbali, Paška zaradil na koniec schôdze. Zároveň upozornil, že ak to bude potrebné, môžu byť aj z programu rokovania vyradené.

V piatok v parlamente chýbal Branislav Škripek (OĽaNO), ktorý mal uviesť svoju novelu bojujúcu proti nahote v tlači. Neprítomní boli poslanci za SDKÚ Pavol Frešo, Ľudovít Kaník a Viliam Novotný, návrhy mali predniesť aj nezaradení Daniel Lipšic a Jana Žitňanská, ako aj Jozef Kollár (SaS). Rokovací deň sa pre nízku účasť poslancov v piatok skončil skôr.

2 debata chyba